Eğitimde 3D dönemi başlıyor!
Elektronik devi Texas Instruments’ın başlatmış olduğu “Eğitimde Üçüncü Boyut” projesinin ilk sonuçları Londra’da düzenlenen konferansta değerlendirildi. Pilot uygulamayı başarıyla tamamlayan İngiltere’den Abbey Shcool ve Türkiye’den İhlas Koleji’nin yaptığı sunumlar eğitim otoriteleri tarafından ilgiyle karşılandı.
Londra’da Hilton Kensington otelinde düzenlenen konferansta konuşan projenin akademik koordinatörü Londra Üniversitesi’nden Prof. Anne Bamford, şimdiye kadar eğlence sektöründe kullanılan 3D uygulamalarının okullara girmesinin eğitimde bir devrim niteliği taşıdığını belirtti.
Bamford, projenin ilk aşamasının sonuçlarının değerlendirirken; “Eğitimde, 3D içeriklerin kullanılması uzun zamandır tartışılan bir konuydu. Texas Instruments’ın başlattığı projeyle bu konu bilimsel bir zemine taşındı. Projeyi yürütmek için Avrupa’nın birçok ülkesinde teknolojiyi yakından takip eden, teknik alt yapıya sahip ve kaliteli eğitim veren okulları araştırdık. Ve sonunda sekiz ülkeden projede yer alması gereken okulları belirledik. Şu anda ilk sonuçlarını paylaştığımız bu projenin eğitime yepyeni bir boyut getireceğine inanıyorum” dedi.
DLP Texas Instruments Genel Müdürü Roger Carver ise “Life Project” olarak başladıkları projenin asıl sonuçlarının Nisan ayında daha net görülebileceğini belirtirken; “İlk sonuçları incelediğimizde çok pozitif neticelere ulaştığımızı görüyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalar 3D içeriklerin öğrenmede kalıcılık sağladığını net olarak ortaya koymuştur.” dedi.
Texas Instruments Avrupa Bölge Müdürü Emmanuel Herbreteau ise “Geleceğin eğitimi olarak adlandırabileceğimiz projeye 2010 yılında başladık. Birçok ülkede aynı anda yürüttüğümüz çalışmaya Türkiye’nin katkısı çok büyük oldu. Burada yapılan sunum projeye sonradan katılacak Finlandiya, Fransa, Hollanda ve İsveç gibi ülkeler için kılavuz niteliğinde ve önemli ipuçları veriyor.” açıklamasında bulundu.
Projenin akademik koordinatörü Prof. Anne Bamford, konuşmasında; “Elde ettiğimiz ilk sonuçlar öğrencilerin kesinlikle 3 boyutlu içeriklerden olumlu biçimde etkilendiğini gösteriyor. Cisimleri düz bir zeminden çok boyutlu ortama taşımak öğrencilerin kavramları çok daha detaylı olarak anlamasını sağlıyor,” ifadelerine yer verdi.
Bir önceki yazımız olan Egitimde 3 boyutlu dersler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Related Articles
3D Fizik
Eğitimde 3d Teknolojisini Sizde Okullarınıza Entegre Edin. 3D, hepinizin bildiği gibi kişileri olayın içerisine çeken, ilgilerini arttıran ve heyecan uyandıran
Fatih Projesi
Fatih Projesi Nedir? Fatih Projesi’nin tam açılımı Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi anlamına geliyor. Bu projenin baş harflerinden
Atlas 3D Eureka.in Programlarını Uluslararası Öğretmen ve Eğitim Öncüleri Derneği Sempozyumunda tanıttı
29.11.2014 tarihinde Atlas Group 3D Eureka.in Programlarını Üsküdar Belediye Başkanın, Öğretim üyelerinin ve öğretmenlerin katıldığı Uluslararası öğretmen ve eğitim öncüleri